Tapahtumainfo

Vuoden 2019 aikataulu Helsinki City Running Day

Perjantai 17.5.2019

klo 9-20                    Garmin Helsinki City MarathonHelsinki City Run puolimaraton, Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City 5, Helsinki City Double ja Norlandia Minimarathon kisatoimisto
                                   sekä HCRD-Expo avoinna Töölön Kisahallilla (Paavo Nurmen kuja 1).

Kisatoimistosta (A-halli) haetaan kaikkien Helsinki City Running Day:n juoksutapahtumien kilpailunumero ja siellä voi tutustua Juoksun- ja Hyvinvoinnin Expoon, jossa on tarjolla kumppaneiden tuotteita ja palveluita sekä Intersport- juoksukauppa. Tapahtumapaidat haetaan Kisahallin B-hallista. 

Lauantai 18.5.2019

klo 7:30                      Norlandia Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Eläintarhan urheilukentällä, Huomaa eri sijainti kuin perjantaina!

klo 8:00                   Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Run, Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City 5, Helsinki City Double kisatoimisto ja expo-alue aukeavat
                                   Töölön  Kisahallilla

klo 8:30                      Telia 5G Areenan katsomot aukeavat katsojille

klo 9:00                      Norlandia Minimarathon numeroiden haku päättyy Eläintarhan urheilukentällä

klo 9:00                      Norlandia Minimarathonin lähdöt alkavat Eläintarhan urheilukentällä. Huom! Vuonna 2019 nuoremmat lapset lähtevät ensin.

klo 9.00                      Varustesäilytysalue, pukutilat ja arvotavarasäilytys aukeavat Telia 5G Areenan viereisellä
                                   pallokentällä "Bolliksella". Säilytys on auki tapahtumapäivänä kello 9.00–21.30 ja säilytykseen voi jättää omalla vastuulla tavaraa
                                   vain sitä varten jaetussa virallisessa varustesäilytyspussissa.

klo 10.00                    Helsinki City Run juoksunumeroiden jako päättyy

klo 11.15                    Helsinki City Runin ensimmäisten lähtöryhmien juoksijat ryhmittäytyneenä lähtöalueella Mäntymäenkentällä.

klo 11.30-12.10           Helsinki City Run lähdöt

klo 12:00                 Garmin Helsinki City Marathonin ja Helsinki City Marathonviestin arvotavarasäilytys ja varustesäilytys aukeavat

klo 12:00                    Kisa-info aukeaa Telia 5G Areenalla

klo 13:00                  Helsinki City 5 numeroiden haku päättyy

klo 13:00                  Garmin Helsinki City Marathonin omien juomien tuonti kisatoimistoon päättyy

klo 13:30                 Garmin Helsinki City Marathon ja Marathonviesti numeroiden haku päättyy

klo 14:00                   Kisahallin (A-halli) Expo ja Intersport juoksukauppa sulkeutuu. 
                                   B-hallin Expo on vielä avoinna

klo 14:45                   Garmin ​Helsinki City Marathonin  ja Marathonviestin juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueella

klo 14:45                   Helsinki City 5 juoksijat valmiina Ruoholahden torilla

klo 15:00                    ​Garmin Helsinki City Marathon ja Marathonviesti lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 15:15                   Helsinki City 5 lähtö Ruoholahdentorilta 

klo 15.10                     Helsinki City Run tapahtuma-aika päättyy

klo 15:30                    Tavaroiden vienti varustesäilytykseen päättyy. (HUOM! HCM lähtö klo 15:00 rajoittaa hetkellisesti kulkemista varustesäilytysalueelle)

klo 16:15                   Helsinki City 5 kilpailuaika päättyy

klo 21:10                    Garmin Helsinki City Marathon kilpailuaika päättyy

klo 21:30                    Arvotavara- ja varustesäilytys sulkeutuvat

klo 21.30                    Kisa-info sulkeutuu
 

Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tapahtumaan tullessanne, sillä tapahtuman osallistujille ja katsojille ei ole varattuja parkkipaikkoja tapahtuma-alueella. 

Oikeus aikataulujen ja tapahtumapaikkojen muutoksiin pidätetään.

Tervetuloa fiilistelemään Helsinki City Running Day messutunnelmaa myös ilman osallistumista juoksuun!

Kaikille avoimessa Juoksun ja Hyvinvoinnin Expossa voi perjantaina ja lauantaina 18.-19.5. maistella uutuuksia, hyödyntää upeita tarjouksia ja kuunnella ohjelmanumeroita. ​Juoksijat noutavat numerot ja paidat samalla messujen kisatoimistosta. Tule fiilistelemään meininkiä Suomen suurimpien juoksutapahtumien juoksumessuille! 

Expo on laajempi kuin koskaan!

Expo löytyy Kisahallin A- ja B-hallista. A-hallista jokainen juoksija hakee oman numerolappunsa hyvissä ajoin ennen juoksua. Tarkista viimeinen noutoaika! Lisäksi Expossa on kumppaneiden pisteitä, joilla esitellään tuoteuutuuksia, tehdään demoja ja myydään uutuustuotteita. Intersportin kisakaupassa on entistäkin laajempi tuotevalikoima. B-hallissa sijaitsee Helsinki City Runin ja Garmin Helsinki City Marathonin kisapaitojen jako, tapahtumapromootioita sekä ohjelmaa, johon kuuluu haastatteluja, paneelikeskusteluja ja esittelyjä.

Ohjelmatarjonta

B-hallin Expon ohjelmaa on tarjolla
perjantaina klo 15:00-18:00 + Shake Out Run
lauantaina klo 9:00-11:00

Tervetuloa!

Expo ja kisatoimisto ovat avoinna Töölön Kisahallin A- ja B-halleissa seuraavasti:
perjantaina 18.5. klo 9:00-20:00 ja
lauantaina 19.5. klo 8-14:00
. A-hallin Intersport-kauppa on auki klo 14 saakka ja lisäksi Expon B-halli on auki klo 15:30 saakka, joten sateen sattuessa juoksijat voivat odotella siellä omaa lähtöryhmäänsä.

Kisahallin pukuhuoneiden suihkut ovat juoksijoiden käytössä klo 22 saakka. HUOM! Kisahallilla ei ole tavarasäilytystä, vaan se sijaitsee Telia 5 G Areenan takana Bollis-kentällä.

2018 Helsinki City Running Dayn juoksijat saavat -20% alennuksen päivän hinnasta Crowne Plaza hotellista. Hotelli sijaitsee lähellä Kisahallia (Osoite: Mannerheimintie 50, 00260 Helsinki).

Lue lisää Crowne Plazasta.

Varaa majoitus tästä

 
 

Joukkueen kerääminen kannattaa! Joukkueenjohtajalle (eli joukkuetta keräävälle ja/tai hallinnoivalle henkilölle) on tarjolla mahtavia etuja. Mitä isompi joukkue, sitä enemmän etuja! Joukkueenjohtajan edut on aiemmin ollut vain Helsinki City Run puolimaratonilla, mutta vuonna 2019 samaan joukkueeseen voi kerätä juoksijoita kaikkiin eri Helsinki City Running Dayn matkoihin (Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Run, Helsinki City 5, Helsinki City Marathonviesti ja Norlandia Minimarathon). 

Yritysjoukkueille tai ryhmille ei ole juoksutapahtumiin alennuksia, koska hinnat nousevat portaittain ja haluamme pitää pelin reiluna niille, jotka ovat liikkeellä aikaisemmin. Helsinki City Running Day joukkueenjohtajat saavat kuitenkin pientä bonusta vaivannäöstään, jos joukkueessa on yli 10 juoksijaa. Lisäksi suurimmat joukkueet hyötyvät isosti! 

Edut, kun joukkueessa:

  • 10-30 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua

  • 31-60 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä laadukas Helsinki City Running Day paidan

  • 61-80 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari

  • 81-99 juoksijaa - joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari. Koko joukkue saa ilmaisen juoksuluennon sekä yhteislenkin talvella 2019-2020

  • yli 100 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari ja urheilukello/aktiivisuusranneke. Koko joukkue saa ilmaisen juoksuluennon sekä yhteislenkin talvella 2019-2020

Juoksunumero

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä voi turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Juoksunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE puhelinnumero (ICE = In Case of Emergency). Juoksunumero tulee kiinnittää näkyvästi etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman sitä pääse stadionin maalialueelle.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Numerolappu noudetaan Kisahallista sen aukioloaikoina. Nouto onnistuu, kun kerrot nimesi ja numerosi. Voit noutaa sen myös "lähtöluvalla", joka tulee muutama päivä ennen starttia sähköpostiisi.

Numerolappuun tulee juoksunumeron lisäksi juoksijan etunimi.  ”Hyvä Martti” ja ”Tsemppiä Liisa”, huudot kannustavat juoksijoita läpi reitin, kun matkan varrella oleva yleisö voi paremmin kannustaa juoksijoita. Etunimellä varustettu numerolappu on koettu erinomaisena tapana lisätä juoksun katsojien osallistumista. 

Ajanotto

 Helsinki City Runilla ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Siru ja juoksunumero ovat kertakäyttöisiä, joten niitä ei tarvitse palauttaa. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa myös "nettoajan", joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa käyttänyt juoksuun lähtöviivalta maaliviivalle. Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen "bruttoaika" mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen.

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Järjestäjällä on oikeus määrittää vuosittain tapahtumassa käytettävä ajanottoteknologia ja –menetelmä. 

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 17.-18.5.2019 Helsingissä, Töölön Kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. Sisäänkäynti Mäntymäen kentän puolelta.

Kisatoimiston aukioloajat:
perjantaina 17.5. klo 9-20.00
lauantaina 18.5 klo 8-14.00

Kisatoimiston info-piste siirtyy Töölön Kisahallita Telia 5 G Areenalle lauantaina 18.5.2019 kello 14.00

Jokainen juoksija hakee kisatoimistosta juoksunumeron ennen kuin numeroiden jako päättyy (Huom! Eri juoksutapahtumilla eri päättymisajankohdat).  Osallistumispaketin  ja T-paidan saa juoksunumeroa vastaan. Juoksijoille tulee tieto omasta juoksunumerosta ja lähtöryhmästä sähköpostitse tapahtumaa edeltävällä viikolla. 

T-paidat haetaan kilpailunumerokuoren jälkeen erilliseltä Kisahallin B-hallista. T-paitaa ei voi hakea jälkikäteen. Mikäli et itse pääse kisatoimistoon ennen juoksun alkua, kuoren voi hakea juoksunumerolla myös toinen henkilö.
 

Helsinki City Runilla on 5 lähtöryhmää, joista ensimmäinen starttaa klo 11:30 ja siitä seuraavat lähtevät matkaan noin 10 minuutin välein. Lähtöryhmät ryhmitellään Mäntymäenkentälle noin 10-15 minuuttia ennen oman lähtöryhmän starttia, jonka jälkeen alkujumpataan, nostatetaan fiilistä ja siirrytään lähtöviivalle! Onnea matkaan!

Lapsiparkki 18.5.2019

Norlandia Päiväkodit tarjoaa  HCRD:n juoksijoille lapsiparkin 18.5.2019. Varmista paikkasi ja varaa paikka jo etukäteen!
Lapsiparkki sijaitsee Töölön Kisahallilla, Helsinki City Running Day -kisatoimiston välittömässä läheisyydessä.

Viiden kilometrin juoksijoiden lapsille palvelu tarjolla klo 14.00-17.00
Maratonviestin juoksijoiden lapsille palvelu tarjolla klo 14.00–22.00
Puolimaratonin juoksijoiden lapsille palvelu tarjolla klo 10.30–16.00
Maratonin juoksijoiden lapsille palvelu tarjolla klo 14.00–22.00

Ennakkoilmoittautuminen lapsi parkkiin tästä.

MUUT VUODEN 2019 HELSINKI CITY RUN TARKEMMAT TIEDOT PÄIVITTYVÄT MYÖHEMMIN.

Huoltopisteet
Reitillä on kolme huoltopistettä. Huoltopisteet ovat:  6 km Lauttasaari Kalkkipaadentie,  10 km Lauttasaari Tallbergin puistotie ja Töölönlahti  n. 16 km.

Reitillä tarjotaan vettä ja Sportyfeel -urheilujuomaa (maku sitruuna, vahvuus 5 %). Lue lisää urheilujuomasta täältä

Lisäksi maalissa runsas huoltotarjonta. Erityisruokavalioita ei valitettavasti voida huomioida.

Lääkintä
Maalissa sekä jokaisella kolmella huoltopisteellä on yhteys ensiapuun sekä keskeyttäneiden kuljetukseen. Lisäksi reitillä kiertää ensiapuhenkilöstöä polkupyörällä/skootterilla, heidän kauttaan saat myös yhteyden lääkintähuoltoon.

Hieronta

Juoksijoille on tarjolla kevyt, palauttava hieronta maaliintulon jälkeen. Wieru-hierojat hierovat juoksijoita klo 12:30 - 21:00 aikavälillä. Hieronta sijaitsee Telia 5G Areenan Itäsivun takana, Bollis 6 kentän vieressä.

Helsinki City Running Day vaikuttaa liikenteeseen 19.5.2018. Katso tarkemmin allaolevasta liikennetiedotteesta (PDF).

Numeron noutaminen ja lähtölupa
Lähtölupa, eli koonti omasta numerosta ja lähtöryhmästä, tulee jokaiselle juoksijalle henkilökohtaiseen sähköpostiin pari päivää ennen tapahtumaa. Lähtölupa nopeuttaa numeron noutamista, mutta ei ole pakollinen. Nimi- ja numerotieto riittävät numeron noutoon. Numeron voi noutaa myös toinen henkilö, kunhan nimi- ja numero ovat noutajalla tiedossa. Numerot noudetaan Kisahallilta sen aukioloaikoina.
Aikaisempina vuosina lähtölupa on tullut kotiin HCR-lehden takakannessa. Näin ei tänä vuonna enää ole, vaan toimitaan yllä mainitulla tavalla.

WC:T
Väliaikaisia WC-rakenteita on tapahtuma-alueella useita. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin. Reitillä olevien WC-tilojen sijainnit merkataan reittikarttaan.

Varustesäilytys
Varustesäilytys sijaitsee Telia 5G Areenan takana ja välittömässä läheisyydessä (Bollis 6, tekonurmikenttä Areenan takana).Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen. HCR varustesäilytys on avoinna klo 9.00-15.30

Säilytykseen voi jättää tavaraa ainoastaan sille varatussa virallisessa vihreässä HCR varustesäilytyspussissa, jonka jokainen saa kisatoimistosta oman juoksunumeron noudon yhteydessä. Omien varusteiden tulee mahtua kokonaan suljettuun pussiin, jonka koko on 54 x 60cm. Juoksijan tulee itse liimata varustepussiin oma juoksunumerotarransa sille varattuun kohtaan ennen varusteiden luovuttamista. Numerotarra löytyy juoksunumeron kanssa samasta kirjekuoresta. Varustesäilytyspussi luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä juoksunumeroa esittävälle.

HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys). 

Arvotavarasäilytys

Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Telia 5G- areenan itäsivulla (Bolliksen puolella) sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 9.00 - 21.30

Varaathan käynnille riittävästi aikaa ja mielellään tasarahan. Huomioithan myös, että arvotavarasäilytyksessä käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.

Peseytyminen
​Uimastadionin ollessa remontissa peseytyminen tapahtuu Töölön Kisahallilla (Paavo Nurmen kuja 1 C).

Pysäköinti
Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä ja tulemaan paikalle kävellen tai pyörällä, mikäli mahdollista. Julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit löytyvät sivuilta www.hsl.fi sekä julkisen liikenteen reittioppaan sivulta https://www.reittiopas.fi
Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Tapahtuman ajaksi Paavo Nurmen kenttä ja Mäntymäen kenttä ovat molemmat varattuina tapahtumalle. Jäähallin parkkipaikalla on noin 400 maksullista paikkaa.
Yhteistyökumppanimme EuroPark tarjoaa juoksijoille 30% alennuksen pysäköinnistä Europarkin pysäköintihalleissa: P-CityForum, P-Eliel, P-Kamppi ja P-Kluuvi. Alennuksen saa QR-koodilla, jonka juoksijat saavat joko Helsinki Running Events Infolehden yhteydessä 9.5.2018 tai alla olevasta PDF:stä (ladattuna ja tulostettuna)

Alennus on voimassa 18.5.2018 klo 17.00 – 20.5.2018 klo 18.00.

Toimi näin pysäköintihallissa:
1. Ota pysäköintilippu sisäänajopuomilta.
2. Lähtiessäsi syötä ensin pysäköintilippu maksuautomaattiin.
3. Sen jälkeen aseta oheinen QR-koodi maksuautomaatin QR-koodilukijaan ja pidä hetki paikallaan.
4. Maksa pysäköinti joko käteisellä tai maksukortilla.
5. Ota pysäköintilippu mukaasi.

Katso ajo-ohjeet europark.fi
 
Alennuksen saa vain HCRD 2018 QR-koodilla pysäköintiä maksettaessa maksuautomaattiin. Alennusta ei saa käytettäessä maksukorttia puomilla tai jos pysäköinti maksetaan suoraan hotellille eikä sitä voi yhdistää muihin alennusetuihin. EuroPark ei hyvitä alennusta jälkikäteen.

 

 

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 17-18.5. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut HCR:lle yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn -juoksutapahtumien aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 19.5.2018 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP1755791. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/internetplus . Lisätietoja saa sähköpostitse osoitteesta: personal@if.fi tai puhelimitse numerosta 010 19 17 15.
 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Mikäli et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle. Helsinki City Run ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa.

Osallistumisen siirto seuraavaan vuoteen peruutusturvamaksulla

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvamaksun. Peruutusturvamaksu on 10 €. Huomioithan, että maksu tulee suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen.

Peruutusturvamaksulla juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavan vuoden tapahtumaan, kun hän on juoksupäivään mennessä lähettänyt organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään juoksupäivänä) tai sähköpostin liitteenä. Katso osoitteet YHTEYSTIEDOT-sivulta.

Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Osanoton siirtäminen toiselle juoksijalle

Jos sinulla ei ole peruutusturvamaksua maksettuna, voit siirtää osallistumisesi toiselle juoksijalle. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City Run osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. Pääsääntöisesti alennushintaisia osallistumisia ei voi siirtää eteenpäin (esim. jos voitit arpajaisissa osallistumisen). 

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun. 

Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run reitti uudistuu ja tulee entistä tasaisemmaksi ja nopeammaksi. Lähtö tapahtuu Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Ensimmäinen lähtöryhmä starttaa klo 11.30, jonka jälkeen lähdöt starttaavat aina 10 minuutin välein (5 lähtöryhmää). Uusi urbaaninen reitti mukailee Helsinki City Marathonin reittiä ja näyttää palan kauneinta Helsinkiä tarjoillen juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia. Maaliin saavutaan Telia 5G areenalle. Tänä vuonna reittien ja aikataulujen rakentamisessa kuunneltiin erityisesti juoksijoita ja heidän palautteissa esitettyjä toivomuksiaan. Helsinki City Run puolimaratonin 2018 vuonna täysin uusittu reitti oli tykätty ja kaunis, mutta juoksijat toivoivat lopun "sakkolenkin" Keskuspuistossa pois. Toiveisiin vastattiin ja vuonna 2019 Keskuspuistossa ei enää juosta. Nyt HCR-juoksijolle on luvassa entistä tasaisempi reitti Helsingin parhaimmilla näköaloilla!

Helsinki City Run on myös vuonna 2019 osa juoksun superpäivää Helsinki City Running Day:tä ja päivän aikana juostaankin viisi eri juoksumatkaa. Luvassa on siis juoksun todellinen superpäivä, jossa tunnelmaa riittää! Juoksutapahtumien aikataulut ja reitit rakennetaan siten, että juoksijoilla matkasta riippumatta on tilaa juosta eikä risteämiä tapahdu.

 Katso reitti alla olevasta Helsinki City Run reittikartta -PDF:stä.

Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi. HCR puolimaraton -reitti on AIMS-sertifikoitu virallinen puolimaraton reitti. 

Sarjat

Helsinki City Runilla on seuraavat ikäsarjat: M/N yleinen, N35, N45, N55, M40, M50 ja M60 vuotta.

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Jos juoksija haluaa juosta yleisessä sarjassa ikäsarjan sijaan, voi sen valita ilmoittautuessa tai myöhemmin kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin.

Palkinnot

Jokainen 3 tunnin määräajassa maaliin tullut saa Helsinki City Run -mitalin. 

Miesten ja naisten yleisen sarjan 3 parasta palkitaan stadionilla heti maaliintulon jälkeen pidettävässä seremoniassa. Helsinki City Runilla on rahapalkinnot naisten ja miesten yleisessä sarjassa. Voittaja kuittaa 1000 €, toinen 750 € ja kolmas juoksija 500 €. Lisäksi luvassa on tuotepalkintoja. 

Ikäsarjojen paras mies ja nainen palkitaan tavarapalkinnoilla. Ikäsarjojen parhaiden palkinnot voi noutaa kisainfosta (Hall of Fame) tai ne lähetetään postilla kotiin tapahtuman jälkeen. Huom! Postitamme ainoastaan Suomeen. 

Helsinki City Running Day:n muiden juoksutapahtumien palkinnot löytyvät jokaisen tapahtuman omilta sivuilta.

Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Juoksijat kuvaa reitin varrella MarathonFoto, joka tarjoaa kuvat katseluun ja myyntiin tapahtuman jälkeen. Myös järjestäjä kuvaa omien kuvaajiensa toimesta juoksijoita. 

Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää MarathonFoton kuvauspalvelua vain, jos he ovat antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön ilmoittautumisen yhteydessä tai juoksijan profiilissa. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu. Siiry tästä MarathonFoton sivulle katsomaan HCR-kuvia 2018.

Kuvien kohdistaminen juoksijoiden numeroihin kestää n. 2-3 päivää tapahtuman jälkeen. Tapahtumakuviin liittyvissä asioissa juoksijoita palvelee MarathonFoton asiakaspalvelu.

Järjestäjän ottamat kuvat
Tapahtumassa kuvataan myös järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Helsinki City Runin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Profiilissa annettu valokuvauslupa koskee MarathonFoton kuvapalvelua, hyväksymällä säännöt jokainen juoksija voi tulla kuvatuksi tapahtumassa.

Tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla www.helsinkicityrun.fi/tulokset
Juoksun väliajat ja lopulliset tulokset päivittyvät tapahtuman tulossivulle realiajassa tapahtuman aikana.

Yritykset saavat ilmoittautumisen maksutavaksi laskun lisäämällä oman joukkueensa HCRD:lle.

Yrityksen yhteyshenkilö lisää ilmoittautumisen etusivulta joukkueen tiedot ilmoittautumisjärjestelmään ja saa itselleen joukkueenjohtajan tunnukset, joilla pääsee hallinnoimaan oman joukkueen ilmoittautumistietoja. Joukkueenjohtaja voi lisätä juoksijat omaan joukkueeseen tai juoksijat voivat itse tehdä omat ilmoittautumisensa kirjautumalla joukkueen tunnuksilla joukkueen jäseneksi.

Joukkueen kaikki osallistumismaksut lisätään samalle laskulle. Joukkueen johtaja pääsee tarkastamaan laskun tilanteen ja vastaa sen maksuun toimittamisesta haluamallaan hetkellä. Mikäli laskun maksun jälkeen joukkueeseen tulee uusia juoksijoita, näiden ilmoittautumiset kerääntyvät uudelle laskulle.

Juoksijat voivat täyttää ilmoittautumislomakkeen myös käyttämällä omia Facebook-tunnuksiaan, jolloin ilmoittautuminen yhdistyy omaan Facebook-tiliin. Facebookiin tulee näin ilmoitus siitä, kun ilmoittautuminen Helsinki City Runille tai muihin Helsinki City Running Dayn tapahtumiin on tehty sekä ilmoitus juoksun väliajoista sekä tuloksesta. 2019 vuonna joukkueeseen voi ensimmäistä kertaa lisätä juoksijoita myös muilta Helsinki City Running Dayn matkoilta (Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City 5 ja Norlandia Minimarathon). Matka valitaan joukkueenjäsenten ilmoittautumisen yhteydessä.

Toimi siis näin:

1. Lisää joukkue HCRD-ilmoittautumisjärjestelmään kohdasta "yritys- ja ryhmäilmoittautuminen" (alla linkki)

2. Saat sähköpostilla vahvistusviestin, jossa on sekä juoksijoiden, että joukkueenjohtajan tunnukset

3. Jaa tunnukset juoksijoille ilmoittautumista varten tai lisää heidät joukkueeseen itse kirjautumalla joukkueen hallintasivulle

4. Tarkastele joukkueen ilmoittautumis- ja laskutietoja hallintasivulla

5. Maksa / toimita maksuun joukkueen ilmoittautumisista syntynyt lasku kohdasta "muodosta lasku" (tulosta se itse joukkueenjohtajan tunnuksilla kun viimeinen juoksija on lisätty)

 

HUOM!

Tehtyjä ilmoittautumisia ei voi perua.