2017 Helsinki City Run puolimaratonin reitti on uudistusten ansiosta tasaisempi ja nopeampi

Suomen suurin puolimaraton, Helsinki City Run, kokee useita muodonmuutoksia ensi keväänä. Merkittävin juoksijoille konkreettisesti näkyvin muutos on 13. toukokuuta juostavan tapahtuman reitin uudistuminen useasta kohtaa. Juoksun lähtö vaihtaa niin ikään paikkaa.
 
Vuonna 2016 reilu 12 000 juoksijaa taittoivat reitin, joka oli huomattavasti aikaisempia vuosia kaupunkimaisempi. Vanhalla reitillä (v. 2015 ja aiemmin) kaupunkiosuuksia oli n. 1/3 reitistä ja loput 2/3 Keskuspuiston metsäisiä reittejä. Kaupunki- ja metsäosuuksien suhde kääntyi 2016 toisinpäin. Muutos oli erittäin kiitelty juoksijoilta saadun palautteen perusteella.
 
Runsaasti palautetta aiheutti 2016 juoksun loppuosuuden, noin viimeisen kuuden kilometrin mäkisyys. Palautetta saatiin sekä puolesta että vastaan, mutta on selvää, että ylämäkeen juokseminen ja vauhdin pitäminen on tuossa vaiheessa haastavaa ja nopeiden alamäkien juoksu vaatii oman tekniikkansa. Myös ns. Hakamäentien ylämäki sai mainintoja palautteissa. Juoksijoiden ääntä kuunnellaan herkällä korvalla ja siksi reittiä on uudistettu ensi keväälle. Luvassa onkin nopeampi ja tasaisempi reitti.
 
Muutokset kootusti:

  • Perinteinen lähtösuora, Vauhtitie, on ensi keväänä tietöiden vuoksi suljettu. Juoksun lähtöalue tulee siirtymään lähemmäs Kisatoimistoa Mäntymäen kentälle, johon rakentuu näyttävä lähtöalue. Matka varustesäilytyksestä lähtöön lyhenee noin 300 m.
  • Noin 9,5 km kohdalla kaarretaan Paciuksenkadulta Seurasaarentielle. Seurasaarentietä juostaan koko upea ja kaunis reitti rantoja myötäillen ohi Seurasaaren ja saavutaan Ramsaynrannan itäpuolen kevyen liikenteen väylää Paciuksenkadun alitukseen. Tästä matka jatkuu edellisvuoden tapaan Pikkuhuopalahden läpi Hakamäentielle.
  • Hakamäentie/Vihdintie ylitetään siltaa pitkin ja jatketaan suoraan läpi Kauppalan-puiston ja Matkamiehentietä ja Nuijamiehentietä kohti pohjoista Haagaa. Noin 300 m Metsäläntien alituksen jälkeen käännytään kohti Keskuspuistoa, jossa reitti pysyttelee Keskuspuiston tasaisimmilla teillä. Kohti maalia käännytään Maunulan uurnalehdon eteläpuolelta ja paluureitti Keskuspuistonväylää on loivapiirteistä nopeasti juostavaa reittiä. Metsäläntien alituksen jälkeen noustaan reitin korkeimmalle kohdalle (22,8 m) eläinten hautausmaan kupeessa, josta lähdetään viimeiselle tasaiselle 4 kilometrille, laskettelemaan kohti Sonera Stadiumin maalia (4 m merenpinnasta).

 
Helsinki City Run puolimaratonin ilmoittautuminen käy kuumana ja mukana on jo tuhansia juoksijoita. Osallistumishinta nousee portaittain, yleensä kuun vaihteessa. Ilmoittautumisen voi maksaa myös työnantajan tarjoamilla liikuntaeduilla.
 
Tervetuloa mukaan kokemaan kauneinta Helsinkiä parhaassa seurassa!
 
Lue lisää reitin reittikuvauksesta

Lisätietoja: Kilpailunjohtaja Markku Haverinen
 
Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun kansallinen lajiliitto ja voittoa tavoittelematon järjestö. SUL järjestää jäsenseurojensa kanssa kannattavia tapahtumia, kuten Helsinki City Run. Tapahtumien tuotto menee lyhentä-mättömänä yleisurheilutoimintaan mahdollistaen lapsille, nuorille, aikuisille ja varttuneemmille mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa sekä ottaa osaa kilpailu- ja valmennustoimintaan. Tätä SUL tarjoaa suoraan tai jäsenseurojensa kautta. Osallistumalla SUL:n tapahtumiin tuet yleisurheilutoimintaa koko maassa.