​Granholmilla kahden matkan Helsinki City Running Day

Granholm osallistuu sekä HCR:lle että HCM:lle Helsinki City Running Dayssa 19.5.2018
 
Espoon Laaksolahdessa asuva sisustussuunnittelija Sari Granholm, 42, uhkuu iloa ja intoa. Granholm aikoo osallistua puolimaratonille ja maratonille Helsinki City Running Day -tapahtumassa 19. toukokuuta.
-  Mahdollisuus juosta puolikas ja koko maraton peräkkäin on aika lailla ainutlaatuinen asia. Pakkohan tähän mahdollisuuteen on tarttua, kun sellainen nyt tulee eteen, Granholm sanoo.
Pitkien matkojen juokseminen on Granholmille melko tuore asia.
-  Olen juossut pitkiä matkoja viitisen vuotta. Alkujaan taisi olla kyse ikäkriisistä, mutta sittemmin olen huomannut kuinka mahtavaa ja maittavaa on olla hyvässä kunnossa, Granholm sanoo.
Granholmille ensimmäinen maraton oli Helsinki City Marathon 2015.
- Jos ihminen on jokseenkin terve, maraton ei mielestäni ole mikään yli-inhimillinen ponnistus. Mutta upea matka se on. Vuoden 2015 HCM teki minusta lopullisesti juoksuihmisen, se maraton oli minulle eräänlainen täyttymys, Granholm sanoo.
 
”Mikäpä Helsingissä on juosta”
 
Granholm nauttii juoksemista nimenomaan Helsingissä, vaikka massamaratonista hän on nautiskellut myös Tukholmassa ja Rotterdamissa.
- Koti on lähellä, reitin varrella on ystäviä ja tuttuja, joten mikäpä on Helsingissä juosta, Granholm sanoo.
Juoksuharjoittelua Granholm maustaa ja tukee salitreenillä.
- Salitreenejä teen lähinnä keskivartalon lihaskunnon vuoksi. Tavallaan ne ovat minulla alisteiset juoksemiseen nähden. Juoksu on tosiaan minulle se juttu, Granholm hehkuttaa.
Vaikka Granholm on osallistunut muutaman kerran myös vuorokauden juoksuun, jossa hän on enimmillään päässyt 122, 7 kilometriä, hän ei pidä itseään urheilijana.
- Kun tapaan ystäviäni, useat heistä ovat ällistyneitä juoksuinnostukseni vuoksi. Monet ovat pitäneet minua ihan muunlaisena ihmisenä kuin juoksijana.
Kilpailetko itseäsi vai toisia vastaan?
- Ehdottomasti itseäni vastaan. Maratonit ovat minulle eräänlaisia elämysmatkoja, joihin kuuluu virkistävä viikonloppu, mitali ja t-paita, Granholm kertoo.
 
Maratonkoulun henki siivittää
 
Erityiskiitosta Granholm jakaa Esbo IF:n maratonkoululle.
- Maratonkoulussa mukana olo on ollut minun juoksemiselle hyvin tärkeätä. Porukassa koettu yhteys ja porukan hyvä henki ovat toistuvasti siivittäneet menoani. Yksin ei useinkaan jaksaisi.

 

Kuva: Sari Granholm uran ensimmäisen maratonin, eli vuoden 2015 Helsinki City Marathonin maalissa.