Tiet ja lenkkipolut sulavat jo kovaa vauhtia - Grano ja Suomen Urheiluliitto antoivat ajankohtaiset vinkit juoksuharjoitteluun

Keväiset juoksureitit houkuttelevat pian innostuneita eritasoisia juoksijoita lenkille. Juoksuharjoittelu on sopivaa kaikille, mutta harjoittelu kannattaa aloittaa oman kuntotason mukaisesti. Grano on myös mukana yhteistyökumppanina toukokuussa (19.5) juostavassa Suomen Urheiluliiton järjestämässä Helsinki City Running Day:ssä, josta löytyy juoksumatka jokaiselle harrastajalle.
 
Uskalla lähteä liikkeelle riittävän rauhallisesti
Juoksuharrastuksen kompastuskiviä ovat lähes aina liian kovalla juoksuvauhdilla tai liian aikaisin aloitettu yhtäjaksoisella juoksulla suoritettu harjoittelu. Oman kuntotason huomioinen ja uskallus lähteä juoksuharjoitteluun jopa reippaasti kävellen kantavat hedelmiä juoksukunnon kehittymiseen. Useita vuosikymmeniä suomalaisen juoksun parissa työskennellyt Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntapäällikkö Markku Haverinen kertoo sykemittarin olevan oiva väline kuntotason ja harjoittelun toteutuksen seurantaan. Peruskunnon vahvistamisen jälkeen ollaan valmiita suorittamaan kokonaisia lenkkejä juosten. Esimerkiksi useimmat Helsinki Running Dayn puolimaratonin osallistujat kertovat harjoittelevansa liki 3 kuukauden ajan 2-3 kertaa viikossa 14-15 km lenkkejä juosten.
 
Grano näkee juoksun hyvinvoinnin edistäjänä
Granon henkilöstö ja monet kumppanit kokevat juoksuharrastuksen osana aktiivista elämäntapaa. Siten juoksu lajina on muodostunut myös Granolle läheiseksi kumppanuuslajiksi.
 

  • Nykypäivänä työelämä vaatii itsestään huolehtimista ja fyysisen kunnon ylläpitoa. Juoksuharrastus tarjoaa sopivan katkon, että keho ja mieli jaksavat paremmin. Ja ennen kaikkea juoksun harrastamiseen löytyvät suorituspaikat meidän jokaisen arkiympäristöstä, kertoo Granon markkinointijohtaja Tiina Karppinen.

 
Granon yrityskulttuuri lähtee henkilöstöstä ja asiakastyytyväisyydestä. Grano on aiemmin järjestänyt asiakkailleen ja henkilöstölleen suosiota saavuttaneen juoksukoulun sekä kannustaa henkilöstön juoksuharjoittelua tukemalla juoksutapahtumiin osallistumista.
 

*******************************************************************************************************

Grano Oy on Suomen Urheiluliiton Helsinki City Running Dayn yhteistyökumppani.  Grano on Suomen monipuolisin sisältöpalvelujen osaaja. Grano auttaa asiakkaitaan toteuttamaan liiketoimintaa tukevat sisältöhankkeet alusta loppuun, luovasta suunnittelusta tuotantoon, julkaisuun, tulosten mittaamiseen ja aineistonhallintaan – kaikissa asiakkaan kohdeyleisölle olennaisissa printti- ja digitaalisissa kanavissa. Grano palvelee 26 paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Konsernissa työskentelee lähes 1000 ammattilaista, ja sen liikevaihto on yli 140 miljoonaa euroa.