​HCR-reitti ennakkotestissä, juoksijoilta kiitosta

Sportyfeel Helsinki City Runin reitti on korkattu ja toimivaksi havaittu. Noin 110 juoksijaa testasi 13. toukokuuta juostavan puolimaratonin uudet ja viime vuodelta tutut juoksuväylät, suorat ja mutkat sunnuntain yhteislenkillä.
Osa juoksijoista taivalsi koko reitin, osalle riitti lyhyemmät maistiaiset.

- Hyvää palautetta saatiin. Reitin alku on sama kuin viime vuonna. Se todettiin jälleen erinomaiseksi, mutta kiitosta sai myös reitin Keskuspuisto-osuus, joka on alamäkivoittoinen tai tasamaata, sanoo Suomen Urheiluliiton tapahtumapäällikkö Lotta Hanski.

Helsinki City Runin reittiin tutustuttiin HCR-yhteislenkillä. Niitä yhteislenkkejä järjestetään säännöllisin väliajoin Helsinki City Runille tähtääville juoksijoille. 

- Tarjolla oli kuusi eri vauhtiryhmää: 5.30 ja 6.00 minuutin kilometrivauhtiporukat koko reitin juosseille. Niille, jotka kiersivät osan reitistä oli ryhmät, joissa edettiin 6.30, 7.00, 7.30 ja 8.00 minuutin kilometrivauhtia. Viimeisessä ryhmässä tehtiin matkaa kävellen ja juosten vuorotellen, Hanski kertoo.

Hanski toivottaa juoksun harrastajat mukaan yhteislenkkien hyvään seuraan. Yhteislenkit- ja treenit jatkuvat torstaina 27.4. kello 18.00 Viikissä, jossa järjestetään teematreenit. Seuraava yhteislenkki juostaan sunnuntaina 7.5. kello 12.00 Pirkkolan urheilupuistossa. 

- Yhteislenkit eivät pääty Helsinki City Runiin, vaan jatkuvat kesällä. Tarkoitus on tehdä niistä ympärivuotisia, Hanski sanoo.

Juoksuliike, jonka valmentajat lenkkejä vetävät, on HCR:n virallinen harjoituskumppani.