Sportyfeel Helsinki City Runissa yli 10 000 juoksijaa ja ennätysmäärä kotimaisia huippuja

TIEDOTE
12.5.2017

Suomen suurin ja kansainvälisin puolimaraton, Sportyfeel Helsinki City Run, starttaa lauantaina klo 15 Mäntymäen kentän kupeesta. Luvassa on erinomainen juoksusää ja aiempaa tasaisempi reitti, josta pääsee nauttimaan mittava joukko kotimaisia kärkijuoksijoita ja yli 10 000 hyväntuulista kuntoilijaa.

Sportyfeel Helsinki City Runiin on ilmoittautunut osallistujia peräti 64:ta eri maasta. Reilut 10 000 juoksijaa on jaettu kymmeneen lähtöryhmään, josta ensimmäisessä starttaavat kotimaiset huiput. Helsinki City Runin naisten matkalle ilmoittautuneiden kärkinimiä ovat kokeneet ja menestyneet rata- ja maantiejuoksijat Forssan Salaman Janica Mäkelä ja HIFK:n Maria Söderström. Ilmoittautuneiden joukossa ovat myös Turun Toverien Suvi Miettinen, jonka meriittilistalta löytyy puolimaratonin Suomen mestaruus sekä Helsinki City Runin voittoa puolustava Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen.
Miesten kilpailuun ovat lähdössä mm. maratonin hallitseva Suomen mestari HKV:n Aki Nummela. Kokenut maantie- ja ratajuoksija oli viime kesänä Kalevan kisojen 5000 metrillä toinen ja mukana Ruotsi-ottelussa. KU-58:n Tommi Hytönen on Nummelan tapaan rata- ja maantiejuoksija. Hän taittoi puolimaratonin viime vuonna 1.08,62.

Tämänvuotisen Sportyfeel Helsinki City Runin uudistetua reittiä testattiin kevään yhteislenkin yhteydessä.  

  • Yhteislenkit olivat menestys. Ne toteuttivat social running-ajatusta, jossa juoksukokemus jaetaan yhteisöllisesti muiden kanssa lenkin aikana tai sen jälkeen sosiaalisessa mediassa,  Helsinki City Runin kilpailupäällikkö Markku Haverinen kertoo.
  • HCR:n yhteydessä sosiaalisen juoksun ja modernin juoksutapahtuman palveluita ovat yhteislenkkien lisäksi mm. uudistunut Juoksun ja Hyvinvoinnin Expo, tapahtumaa edeltävä verryttelyjuoksu eli Shake Out Run ja tietenkin After Run – eli jatkot, Haverinen jatkaa.

Katsojia ja kannustajia toivotaan sankoin joukoin seuraamaan tapahtumaa reitin varrelle sekä maalialueelle, Telia 5G Areenalle. Järkevintä on suosia julkista liikennettä, sillä lähtöalueen lähettyvillä ja keskustassa parkkipaikkoja on vähän. SportyFeel Helsinki City Runin palkintojenjako tapahtuu noin klo 16.40 pääkatsomon edessä.

Tervetuloa osaksi Suomen suurinta juoksutapahtumaa!
 
Lisätietoja:  www.helsinkicityrun.fi