Vakavan sairauden kokenut Johansson juoksee tukea Syöpäsäätiölle

Vakavan sairauden kokenut Johansson juoksee tukea Syöpäsäätiölle
 
Helsinki City 5 -juoksu ei ole Rasmus Johanssonille vain juoksu muiden joukossa, hän kerää juoksemalla rahaa Syöpäsäätiöille.
Johanssonilta löydettiin syksyllä aivokasvain. Se tiesi taukoa juoksemiseen ja kunnon rakentamista uudelleen alusta asti.
- Aivokasvain toi tullessaan elämäni raskaimmat kuukaudet. Niitä on nyt takana seitsemän, Johansson kertoo.
Hyvät kokemukset vakavan sairauden osaavasta hoidosta innostivat Johanssonin avustamaan Syöpäätiön toimintaa. Helsinki City Running Dayn tapahtumissa sen voi tehdä perustamalla niin sanotun Oma keräyksen, jolla juoksija voi kerätä tukea esimerkiksi Syöpäsäätiöille.
- Kasvainhoito ja sen osaamisen ovat Suomessa aivan huippuluokkaa. Siksi olen halunnut kantaa korteni kekoon, kertoo Johansson. Hän on kerännyt Syöpäsäätiölle tähän mennessä jo reilut 1200 euroa.
 
Vaimo ja lapset tärkeintä elämässä
 
Johansson on aina viihtynyt juoksun parissa ja juoksutapahtumissa. Urheiluharrastuksiin ovat tosin kuuluneet myös salibandy, koripallo ja laskettelu.
- Lapsuus- ja nuoruusvuosina juoksin yleisurheilun parissa lyhyitä matkoja. Kun omat lapseni syntyivät, tajusin tarvitsevani liikuntamuotoa, jota voi harrastaa milloin vain, Johansson kertoo.
Johansson, 42, työskentelee MariaDB-firman tuotekehitysjohtajana ja matkustaa paljon työn takia. Juokseminen on hänelle tapa rentoutua ja pitää yllä työvirettä.
 - Työreissuillani pyrin juoksemaan jo varhain aamulla. Sillä saan hyvän alun työpäivälleni, Johansson kertoo.
Juoksuharrastus on vienyt Johanssonin myös joillekin maailman massamaratoneista.
- Unohtumattomin niistä on Boston maraton 2016. Tunnelma, yleisön suuri määrä, amerikkalaisten mahtipontisuus ja innostus eivät hevin unohdu, Johansson sanoo.
Oma ennätys on Tukholmassa kolme vuotta sitten juostu 3.04.00. Ennätysten tai saavutusten tavoittelu ei kuitenkaan ohjaa Johanssonin juoksuharrastusta. 
- Tärkeimmät asiat minulle ovat vaimo ja neljä lasta. Vietän heidän kanssaan aiempaa enemmän aikaa. Vakava sairaus muutti suhtautumiseni vähän kaikkeen. En valitse sitä, mikä on parasta minulle, valitsen sen, mikä on parasta meille,  Johansson sanoo.

Helsinki City 5 on osa 19. toukokuuta järjestettävää Helsinki City Running Day –juoksutapahtumien kokonaisuutta. Suomen Urheiluliitto tuo Suomessa täysin uuden hyväntekeväisyysulottuvuuden juoksutapahtumiinsa. Juoksijat voivat halutessaan tukea omaa varainkeruukohdetta perustamalla Oma Keräyksen valitsemalleen kohteelle. Lue lisää www.hcr.fi/hyvantekevaisyys 

Rasmuksen juoksua voit tukea: http://oma.syopasaatio.fi/hcrd2018/5-7983

 

Kuva: Rasmus Johansson (sinisessä paidassa) juoksutapahtumassa kaksoisveljensä Richardin kanssa